top of page
Zoeken

Stemgadgets die je wil hebben!

Was er maar een tool die ervoor zorgde dat jouw stemproblemen ineens opgelost zouden zijn. Dat zou toch handig zijn! In deze blog komen er wat handige gadgets voorbij die voor jou misschien goud waard zijn! Met dank aan Logopedist en Stemtherapeut Mariëlle Dortmans van MyBodyVox!

Foto’s zijn gemaakt door en in eigendom van MyBodyVox. Gebruik maken van deze foto’s is niet toegestaan. Het kan zomaar zijn dat je steeds aan het oefenen bent geweest om een noot zonder spanning te kunnen zingen, maar dat het maar niet wil lukken. Mogelijk had je je tongpositie niet helemaal goed en was deze te gespannen. Soms kan een tool dan net datgene zijn dat ervoor zorgt dat je vocal issue ineens verholpen is. Toch handig als die mogelijkheid er is. Hieronder heb ik wat tools opgesomd die ik veel toepas in mijn behandelingen en die ikzelf ook veel gebruik. Mocht je na afloop een tool willen aanschaffen, neem dan gerust even contact met me op, want alles is weer op voorraad. :)

1. EARPLUGS Met earplugs kun je jezelf niet meer voor de gek houden en je vocals proberen bij te sturen. Wanneer je het geluid dat je via je oren hoort gaat maskeren, zorg je er namelijk voor dat je lichaam net dat beetje ademsteun toe gaat passen dat je nodig hebt in plaats van dat je druk gaat geven in het keelgebied. Het is trouwens ook heel fijn om met earplugs te oefenen omdat je jezelf dan leert horen op beengeleiding (trillingen via je schedel) zodat je minder last en frustratie hebt tijdens optredens waar het geluid minder goed is, omdat je kunt vertrouwen op je beengeleiding.

“Een soort van zingen met je botten”