12321116_932799306794476_683316737196274

Over Mariëlle

Na het afronden van de muziekopleiding Rock City Institute, richting zang, was het tijd om mij te gaan specialiseren in de stem. Ik heb de opleiding logopedie afgerond en heb bijscholingen gedaan omtrent het onderwerp stem.

Ik ben een fascinatie gaan ontwikkelen om het hele lichaam te betrekken om de stem meer ruimte te kunnen geven. Alles is namelijk verbonden met elkaar. 

Stress slaat vaak op de spieren in het lichaam en op de stem. Door ervoor te zorgen dat je lichaam en geest meer ruimte krijgen, geef je het stemgebied ook meer ruimte.  

Klein detail,

Groot verschil

DE STEM

 

Een ongelooflijk krachtig, maar ook een fragiel instrument. Daar moeten we goed voor zorgen door er goed naar te luisteren. vooral ook omdat we onze stem niet kunnen zien. Hoe we ons voelen en hoe het met ons gaat, is vaak in het stemgeluid terug te horen. Dit komt omdat alles in het lichaam verbonden is met elkaar. Alles kan dan ook van invloed zijn op onze stem.

In mijn behandelingen neem ik dan ook vele aspecten mee om zo tot de kern van de klacht te komen en zo het stemprobleem aan te pakken. Vaak moet het lichaam even ‘tot rust’ komen, om zo meer rust en ruimte rondom de stem te krijgen.

 

Mijn fascinatie voor de stem is al op jonge leeftijd begonnen en heeft de laatste jaren echt meer vorm en richting gekregen. Het begon met zingen in kinderkoortjes, spelen in musicals, zingen in bandjes, het afronden van een muziekopleiding (afdeling zang), het geven van muzieklessen, workshops en afronden van de logopedie opleiding waarin ik mij zoveel mogelijk heb gericht op ‘de stem’.

 

Ik bied graag behandelingen op maat aan, waarbij ik samen met u kijk naar een zo geschikt mogelijk behandelplan die bij u past. Daarnaast werk ik ook graag kwalitatief en effectief zodat een behandeltraject niet langer hoeft te duren dan nodig, waardoor u zo snel mogelijk weer kunt genieten van een gezonde stem. 

 

En dat alles met een positieve noot, gepaard met een glimlach!