Logopedie na COVID-19

Er zijn ontzettend veel mensen die te maken hebben gehad met COVID-19. Veel van deze mensen hebben nu stemklachten aan dit virus overgehouden. Het kan zijn dat deze stemklachten vanzelf overgaan, maar soms is dit helaas niet het geval en blijven klachten langere tijd aanhouden.

Als het gaat om stemklachten die men kan ervaren na het hebben COVID-19, dan kun je denken aan:

- vermoeide stem of snel buiten adem tijdens het spreken - zwakke en/of zachte stem (hypotonie)
- het wegvallen van de stem (afonie)
- hese stem (hypertonie)

- schorre/krakende stem
- pijnlijk gevoel tijdens het spreken
- pijnlijk gevoel tijdens het slikken
- pijnlijk gevoel in de keel door ontstoken of geïrriteerde stembanden

- geprikkelde/overbelaste stembanden van het hoesten
- beschadigde stembanden door de beademingstube
- verstoord adempatroon in rust of tijdens het spreken

Herkent u een of meer van deze klachten? Ja? Dan sta ik graag sta ik voor u klaar; digitaal, in de praktijk of op locatie, waarbij de stembelasting en belastbaarheid gedoseerd weer opgebouwd kan worden zodat u weer ontspannen kunt communiceren.

Ik ben geschoold en bevoegd in het geven van Manuele facilitatie van de larynx (strottenhoofdmassages). Onlangs weer bijgeschoold in logopedie bij luchtwegaandoeningen. Bars-behandelaar: voor wanneer men last heeft van onrust in lichaam en gedachten. Daarnaast werk ik veel samen met fysiotherapeuten, osteopaten, manueel therapeuten en natuurlijk de specialisten in het ziekenhuis. Opdat uw revalidatie zo prettig mogelijk kan verlopen.

Foto 31-03-2020 om 14.40.JPG

Veilig behandelen via online en digitale logopedie

In verband met het COVID-19, het Coronavirus, zijn de deuren van deze praktijk fysiek even gesloten geweest. 
De deuren van de paktijk zijn nu weer open, maar wanneer u te maken heeft met het Coronavirus en toch wil starten met de behandeling, dan is dat zeker mogelijk!

 

Namelijk via telelogopedie, oftewel, digitale logopedie.

Het is dus mogelijk om gewoon vanuit thuis de zorg te ontvangen die nodig is!

En hoe gaat dat dan in z'n werk? 
Op het afgesproken tijdstip zorgt u ervoor dat u achter een computer, laptop, of telefoon zit waarbij u via uw e-mail een linkje heeft ontvangen waarmee u in een digitale behandelomgeving kunt beeldbellen. Er wordt veel gewerkt met het progamma Zoom. Dit kunt u eventueel gratis installeren op uw computer. Ook wordt er soms gebruikt gemaakt van Skype of via het beveiligde patiëntensysteem James.

 

Zorg ervoor dat het apparaat waarmee u gaat beeldbellen voldoende stroom heeft. Pak ook papier en pen bij de hand om eventueel aantekeningen voor uzelf te kunnen maken.
 

Wanneer je via Zoom wil werken, kun je alvast digitaal plaatsnemen in de wachtruimte. Als ik je dan nog niet in de digitale wachtruimte zit, zal ik even contact met je opnemen. Wanneer je er helemaal klaar voor zit en je via Skype werkt, kun je even wachten totdat ik via Skype contact met je opneem. En mocht u liever gebruik maken van een ander programma, neem dan even contact met ons op, dan kijken wij wat mogelijk is. 


Telelogopedie heeft hetzelfde tarief als reguliere logopedie en kan bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Het is verstandig om een verwijskaart van de huisarts of specialist te hebben zodat de kosten vergoed worden. Er is een mogelijkheid tot het verkrijgen van een vergoeding voor het revalideren van COVID-19, maar een voorwaarde is dat u meewerkt voor een onderzoek. Meer informatie? klik hier. 

"Zelfs een 

strottenhoofd-massage

kun je zelf leren toepassen"