top of page

Als het gaat om zang, dan kun je zeker bij ons terecht! We hebben een paar zangnerden in de praktijk rondlopen die afgestudeerd zijn op zang op een muziekopleiding, die lesgeven op het Conservatoria en die zelf nog actief in de muziekindustrie meedraaien.

Wij houden ons vooral bezig met onderzoek van de zangstem en de zangtechnische vaardigheden. Het is bij ons dus eigenlijk geen standaard zangles, maar vooral werken aan techniek en ervoor zorgen dat de stem gespaard blijft en staan blijft. We gaan inzoomen op beperkende factoren tijdens het zingen, zodat jij deze kunt tackelen en geen spanning en beperkingen meer ervaart. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens de behandeligen te werken aan: het opbouwen van zangconditie, preventie van zangproblemen, de basis van het zingen zodat je een goede fundering hebt, effecten op de zangstem, registers uitbouwen en nog veel meer!

We gaan met regelmaat mee naar de studio of naar een festival of optreden om de vocalist te ondersteunen daar waar nodig! Dat maakt ons vak des te leuker!

ZANG

stemcheck rocker.png

Hé Rocker,

 

Is het weer tijd voor een APK voor je stem?

Even checken of die interne stemfabriek nog soepeltjes loopt?

Het is fijn om te weten hoe het ervoor staat met je stem wanneer die fulltime voor je aan het werk is toch?

 

Ben je toevallig net begonnen aan een muziekopleiding, of ga je weer flink aan de slag met je stem? Als actief stemgebruiker, zeker in de muziekindustrie, wordt je stem flink op de proef gesteld.

 

En, is je stem daar al klaar voor? Kan je stem de belasting aan die de muziekopleiding van je vraagt?

Kun je makkelijk switchen tussen genres, toonhoogtes, bandformaties, meerstemmig zingen etc.? En dit dag in, dag uit?

 

Dat zal best vermoeiend zijn voor je stem! Het liefst wil je natuurlijk dat die balans tussen belasting en belastbaarheid meteen goed is en dat je technisch meteen alles met gemak kunt zingen. Want je wil natuurlijk niet, dat wanneer je te veel met spanning zingt, of een gebrek aan techniek hebt, je midden in het jaar stil komt te zitten met stembandknobbeltjes op die gouden stembandjes…..toch?

Daarom is het slim om te weten hoe het met je stem gaat en wat je stem-mogelijkheden en beperkingen zijn zodat je eventuele stem problemen voor kunt zijn. Met andere woorden: Ken je stem!; Pas dan kun je er voor zorgen dat alles soepeltjes en verantwoord verloopt.

 

Maar hoe weet je dan hoe het gaat met je stem?!

Daar kun je achter komen met de stemcheck! Dit is een uitgebreid onderzoek, speciaal samengesteld voor artiesten. Hierbij wordt jouw stem helemaal in kaart gebracht zodat je precies weet hoe het ervoor staat met jouw stem. Vaak wordt dit onderzoek ook in combinatie met een KNO-onderzoek uitgevoerd.

 

Een stemscreening/stemcheck/stemonderzoek geeft een duidelijk beeld van de status van je stem. Hiermee wordt als het ware een 0-meting gedaan. Hierbij wordt onder andere het volgende in kaart gebracht:

 

  • het dynamische bereik van de stem: de range/omvang van je stem

  • de stemplooisluiting: is er controle over de stemplooien

  • klinker en medeklinkervorming: articulatie

  • adem-stemkoppeling

  • controle of de basisprincipes bij zang aanwezig zijn

  • de spanning in de larynxmusculatuur: zit het strottenhoofd vast, of is deze mooi soepel en los

  • de vitale capaciteit van de stem: hoe fit is je stem

  • een vragenlijst over hoe jij jouw stem ervaart

  • stem-eigenschappen & stemkwaliteit

  • spraak vs zang 

 

En nog veel meer! En het leuke is, dat je deze gegevens kunt vergelijken met nieuwe gegevens in de toekomst, wanneer je flink hebt geoefend met jouw stem. Zo kun je dan precies zien hoeveel je bent gegroeid in de tussentijd. Maar je kunt ook specifiek te werk gaan omdat je na dit onderzoek weet waar jouw knelpunten liggen. Hier kun je met je zangdocent mee aan de slag, of bijvoorbeeld bij ons in de praktijk!

 

De uitkomsten van een stemscreening krijg je inclusief toelichting bij de resultaten. En natuurlijk krijg je meteen tips and tricks mee zodat je meteen aan de slag kunt met het verbreden van jouw stemmogelijkheden. En nog beter: na dit onderzoek krijg je er gratis een strottenhoofdmassage bij!

 

MyBodyVox staat voor jouw stem klaar! Hier kun je die flinke APK-keuring grondig laten uitvoeren zodat jouw stem weer soepel kan shinen!

CAAVS Certified emblem _ Dortmans Mariëlle.png

Stemchecks op locatie?!
   JAZEKER, DAT KAN!

Wanneer jij en meer van jouw mede vocalisten graag een stemcheck willen, dan komen wij gezellig langs met onze spulletjes om een uitgebreid stemonderzoek af te kunnen nemen.

Ook nemen wij onze behandeltafels mee zodat jullie een strottenhoofdmassage, een thoraxmassage of een Access Bars behandeling kunnen ontvangen.

En hebben jullie al eens een stemcheck gehad, maar willen jullie toch dat we even langskomen om alles los te masseren voor een optreden? Ook dat is zeker mogelijk!
Wij werken op flexibele tijden en kunnen bij wijze van ook in de avond op locatie van het optreden aanwezig zijn :-)

Wij hebben al vaker bij de Rockacademie, Rock City Institute en de Herman Brood academie op locatie gewerkt.

De kosten van een onderzoek kun je declareren bij je zorgverzekeraar. Wanneer je eigen risico op is, wordt een deel van de stemcheck vergoed. Een kleine voorwaarde voor ons om op en neer te rijden is wel dat er minimaal 6 aanmeldingen moeten zijn voor de stemcheck, maar meer kan natuurlijk ook ;-)

Schermafbeelding 2022-07-09 om 22.57_edited.png
bottom of page