top of page

Strottenhoofd massage & Medical taping

Voor de extra gespannen spieren in het hals,- nek- & schoudergebied

  • 30 min.
  • Betaling na afspraak
  • Kies bij 'Medewerker' uw locatie

Beschrijving van de dienst

Het laten tapen van de spieren in nek, hals of schouders maakt dat de spieren na een massage nog extra lang in ontspanning kunnen blijven. De massage zorgt ervoor dat de spieren meer ontspannen raken en de tape zorgt ervoor dat dit effect langer blijft. Strottenhoofdmassage Een strottenhoofdmassage wordt ook wel manuele facilitatie van de larynx genoemd. Het doel van een strottenhoofdmassage is het vrij maken van het strottenhoofd/het keelgebied. De spieren in het keel-, hals-, nek- en schoudergebied worden door de massage meer tot ontspanning gebracht waardoor de spierfunctie verbetert en het praten en zingen makkelijker zal zijn. Tijdens een strottenhoofdmassage lig je op de behandeltafel en worden de structuren en spieren rondom het strottenhoofd losgemaakt. Dit wordt gedaan door spieren los te masseren en te stretchen.

Tapen Bij het tapen wordt onderscheid gemaakt tussen CrossLinq tape (Crosstape) en Kinesiotape. 
Crosstape wordt vooral toegepast bij triggerpoints (pijn op 1 punt), triggerpoints bij fibromyalgie, lyfeklierstations ter bevordering van lymfe afvoer, tinnitus (oorsuizen), het mooier laten genezen van littekens en pijnlijke bewegingsbeperkingen. Blessures, pijnpunten en triggerpoints werken verstorend in het lichaam en kunnen weefselspanning veroorzaken. Hierdoor ontstaan potentiaalverschillen (elektrische spanning) in huidgebieden. Deze gebieden zijn sterk “energetisch” geladen. Vaak wordt de term ‘negatief geladen’ hiervoor gebruikt. Wanneer de Crosstape van het releasepapier wordt gehaald, wordt de Crosstape elektronisch geladen en wordt vervolgens op de energiegelaten punten, zoals pijnpunten en triggerpoints geplakt. De negatieve lading wordt uit het weefsel getrokken door de positieve lading van de tape. Hierdoor wordt ook de pijn verminderd en wordt het weefsel weer soepel. Kinesiotape kan worden gebruikt bij diverse klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en vormt geen bewegingsbeperking. De tape is een elastische katoenen tape met een acryl lijmlaag en heeft dezelfde eigenschappen als de huid op het gebied van elasticiteit en dikte. Zo past de tape zich goed aan bij iedere natuurlijke beweging. Door de tape wordt het pijndempende systeem geactiveerd. De pijn verdwijnt waardoor de cliënt beter kan bewegen en gebruik kan worden gemaakt van de oorspronkelijke spierfunctie. Het resultaat is direct merkbaar! Tarief: 30 minuten, € 45,-


Annuleringsbeleid

Voor annuleringen moet u ten minste 24 uur van te voren contact met ons hebben opgenomen om te voorkomen dat de kosten van de desbetreffende afspraak in rekening worden gebracht.


Contactgegevens

+ 06-14066866

contact@mybodyvox.nl

Op de tweede verdieping Videolab, Torenallee 20, Eindhoven, Nederland


bottom of page