top of page

wo 15 jun

|

Tilburg

APK voor je stem (stemcheck) @RockAcademie Tilburg (voor studenten van de Rockacademie)

Is het weer tijd voor een APK voor je stem? Even checken of die interne stemfabriek nog soepeltjes loopt? Het is fijn om te weten hoe het ervoor staat met je stem wanneer die fulltime voor je aan het werk is toch?

Registratie is afgesloten. Vraag gerust via een mail naar contact@mybodyvox.nl een nieuwe aan.
Andere evenementen bekijken
APK voor je stem (stemcheck) @RockAcademie Tilburg (voor studenten van de Rockacademie)
APK voor je stem (stemcheck) @RockAcademie Tilburg (voor studenten van de Rockacademie)

Tijd en locatie

15 jun 2022, 11:30 – 12:30

Tilburg, Zwijsenplein 1, 5038 TZ Tilburg, Nederland

Over het evenement

Hé Rocker,

Als actief stemgebruiker, zeker in de  muziekindustrie, wordt je stem flink op de proef gesteld.

Daarvoor moet je stem in tiptop conditie zijn natuurlijk. Maar, man je stem de belasting aan die de muziekopleiding van je vraagt ook goed aan? Kun je makkelijk switchen tussen genres, toonhoogtes, bandformaties, meerstemmig zingen etc.? En dit dag in, dag uit?

Dat  zal best vermoeiend zijn voor je stem! Het liefst wil je natuurlijk dat  die balans tussen belasting en belastbaarheid meteen goed is en dat je  technisch meteen alles met gemak kunt zingen. Want je wil natuurlijk  niet, dat wanneer je te veel met spanning zingt, of een gebrek aan  techniek hebt, je midden in het jaar stil komt te zitten met  bijvoorbeeld stembandknobbeltjes op die gouden stembandjes…..toch? Daarom is het goed om te weten hoe het met je stem gaat en wat je  stem-mogelijkheden en beperkingen zijn zodat je eventuele stem problemen  voor kunt zijn. Met andere woorden: Ken je stem! Pas dan kun je er  voor zorgen dat alles soepeltjes en verantwoord verloopt.

Maar hoe weet je dan hoe het gaat met je stem?!

Daar  kun je achter komen met de stemcheck! Dit is een uitgebreid onderzoek,  speciaal samengesteld voor artiesten. Hierbij wordt jouw stem  in kaart gebracht zodat je weet hoe het ervoor staat met jouw  stem en of het bijvoorbeeld wijsheid is om eens een KNO-onderzoek uit te laten voeren wanneer er het vermoeden is van een organische stemstoornis. Maar hopelijk komt dit niet aan te pas en gaat het super goed met je stem! 

Een  stemscreening/stemcheck/stemonderzoek geeft een duidelijk beeld van de  status van je stem. Hiermee wordt als het ware een 0-meting gedaan. Hierbij wordt onder andere het volgende in kaart gebracht:

  • het dynamische bereik van de stem: de range/omvang van je stem
  • de stemplooisluiting: is er controle over de stemplooien
  • klinker en medeklinkervorming: articulatie
  • adem-stemkoppeling
  • controle of de basisprincipes bij zang aanwezig zijn
  • de spanning in de larynxmusculatuur: zit het strottenhoofd vast, of is deze mooi soepel en los
  • de vitale capaciteit van de stem: hoe fit is je stem
  • een vragenlijst over hoe jij jouw stem ervaart
  • stem-eigenschappen & stemkwaliteit
  • spraak vs zang

En  nog veel meer! En het leuke is, dat je deze gegevens kunt vergelijken  met nieuwe gegevens in de toekomst, wanneer je specifiek aan de slag bent gegaan met je stem. Zo kun je dan precies zien hoeveel je bent gegroeid in de  tussentijd. Maar je kunt ook specifiek te werk gaan omdat je na dit  onderzoek weet waar jouw knelpunten liggen. Hier kun je met je  zangdocent mee aan de slag, of bijvoorbeeld bij ons in de praktijk!

De  uitkomsten van een stemscreening krijg je inclusief toelichting bij de  resultaten. En natuurlijk krijg je meteen tips and tricks mee zodat je  meteen aan de slag kunt met het verbreden van jouw stemmogelijkheden. PLUS: je krijgt een flinke korting op je volgende strottenhoofdmassage :-D Fijn voor als je je soepeltjes wil voorbereiden op bijvoorbeeld studiowerk of een gig!

De kosten (€100,-) voor een eenmalig stemonderzoek worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar als je je eigen risico op hebt! Hoeveel dit precies is, verschilt per zorgverzekeraar. Maar meestal wordt er tussen de 50 en 100% vergoed.

Deel dit evenement

bottom of page