top of page

Heb jij al een

strottenhoofd-

massage gehad?

Op deze pagina is informatie te lezen over de diensten die MyBodyVox aanbiedt.. Wilt u een dienst reserveren, dan kunt u dat doen op de pagina 'Reserveren', of door contact met ons op te nemen. Een overzicht van alle tarieven is te vinden op de pagina 'Tarieven'.

LOGO.png
LOGO.png
LOGO.png
LOGO.png
LOGO.png
Muzieklessen & Vocal coaching

Muzieklessen & Vocal coahing

Bladmuziek en gitaar
VO-blauw kopie_bewerkt.png
annie-spratt-1139481-unsplash_bewerkt.jp
Vrouw Speaker

Proefles Zang of gitaar

Kom vrijblijvend en gratis langs voor een proefles.

Om er achter te komen of het jou wel leuk lijkt om op zangles of gitaarles te komen, is het vaak prettig om het eens te proberen. Zo kun je wat meer informatie ontvangen, alvast het een en ander uitproberen en leer je je docent kennen.

 

Deze proefles duurt 30 minuten en is helemaal GRATIS!

Zangles of gitaarles

Zangles

Vaak is je stem veelzijdiger dan je denkt en blijkt het toch mogelijk te zijn om die hoge noot te kunnen zingen. Bij de zanglessen van MyBodyVox worden handige tools meegegeven om op een technische en verantwoorde manier meer uit de stem te halen!

Zangles kan ingepland worden voor een half uur of voor een uur. Dit is geheel aan jou! Ook kun je een zangles combineren met een strottenhoofdmassage vooraf; dit zorgt ervoor dat je met meer gemakt en meer ontspannen spieren kunt zingen.

Tip: Laat je stem in kaart brengen met een stemscreening. Zo kun je precies te weten komen wat je allemaal kan en waar je nog in kunt groeien. Het geeft een goed beeld van de conditie en gezondheid van je stem.

*Wanneer een zangles of strottenhoofdmassage ingezet wordt met een geldige verwijzing van een arts, dan kunnen deze kosten geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van het type polis dat u heeft. De prijzen met verwijzing verschillen ten opzichte van de prijzen zonder verwijzing!

Gitaarles

Voor de beginnende snaarplukkers!

Gitaarspelen hoeft niet moeilijk te zijn!

Jij kiest de liedjes uit en ik zorg ervoor dat jij ze kan leren spelen!

Bij deze gitaarlessen wordt op op een leuke manier ervoor gezorgd dat jij ervoor wordt klaargestoomd op helemaal zelfstanding het hef in eigen hand ten. Ik leer je de basis van het gitaarspelen, de basis van muziektheorie en ik zorg ervoor dat je weet hoe je zelf muziek online uit kunt zoeken zodat jij altijd die liedjes kunt vinden en spelen die jij vet vindt!

 

Afhankelijk van uw situatie kunt u gedeeltelijk leskosten declareren. Bij: Stichting Leergeld Maas en Leijgraaf & bij het Jeugdcultuurfonds kunt u hier meer informatie over vinden.

Vocal coaching

Voor wanneer je meer uit je stem wil halen!

Bij vocal coaching van MyBodyVox leer je duidelijk overkomen met je stem. Dit in de ruimste zin van het woord. Denk hierbij aan: volume, articulatie, intonatie, snelheid van spreken en meer!

 

Sta je voor de klas en wil je graag harder praten, dat kan!
Moet je veel presenteren en wil je duidelijker klinken, dat kan!
Werk je al drill-coach in het leger en moet je stem krachtig klinken, dat kan!

Sta je veel in het theater of speel je in musicals en moet je stem veelzijdig zijn, dat kan!

 

Of is er een andere reden waarbij je meer van je stem verlangt, dan dat je stem op dit moment toelaat? In deze praktijk gaan we aan de slag met jouw stem. Er is zoveel mogelijk met je stem, het is alleen even oefenen en doorhebben wat je moet doen.

Een afspraak voor vocal coaching duurt 30 minuten en bedraagt €30,- 

Wanneer u vocal coaching inzet omdat u stemklachten ervaart, dan is het mogelijk om de kosten hiervan gedeeltelijk of geheel te declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit is echter alleen mogelijk waneer u een geldige verwijzing heeft van uw arts. Hoeveel uw zorgverzekeraar vergoed is afhankelijk van de soort polis die u heeft.

Logopedie & Stemrevalidatie

Logopedie & Stemrevalidatie

rawpixel-648562-unsplash.jpg

Intake & Onderzoek

De eerste keer naar logopedie

Om te achterhalen waar deze klachten vandaan komen wordt er tijdens een intakegesprek uitgebreid besproken waar de klacht vandaan kan komen en wat de (on)mogelijkheden van de stem zijn. Hierbij worden een veelal vragen gesteld omdat stemklachten vele oorzaken kunnen hebben. 

 

Daarnaast vindt er een stemonderzoek plaats waarbij er naar de stem geluisterd wordt. Er zal een opname gemaakt worden van de spraak en er zal onderzocht worden hoe u uw stem gebruikt. Verder zal er middels palpatie(voelen met de handen) de spierspanning in het halsgebied onderzocht worden.

 

Na afloop van het onderzoek zullen de bevindingen van het onderzoek met u besproken worden en kan in samenspraak met u een passend behandelplan opgesteld worden. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de soort en ernst van de klacht.

 

Vergeet niet om bij de intake uw verwijsbrief, uw pasje van de zorgverzekering en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Deze zijn namelijk van belang om u te mogen behandelen als zorgverlener.

Logopedie

Logopedische behandeling bij stemgerelateerde klachten.

 

Bij logopedie van MyBodyVox kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling van uw stemklachten. Wanneer u voor de eerste keer voor logopedie komt, kunt u de dienst: Intake & Onderzoek reserveren. Dit is namelijk een belangrijke afspraak die nodig is voorafgaand aan logopedische behandelingen.

U bekijkt nu de dienst ‘logopedie’. Deze dienst bestaat uit een behandeling van een half uur waarin effectief en efficiënt aan uw stemklachten wordt gewerkt. Tijdens deze behandelingen worden oefeningen op maat aangereikt die u in de behandelingen en thuis kunt uitvoeren. 

 

Vaak bestaat de behandeling uit het ontvangen van een strottenhoofd massage, gevolgd door het uitvoeren van oefeningen.

 

Wanneer u een geldige verwijzing van uw arts heeft, kunt u de kosten van de behandeling gedeeltelijk of geheel laten declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en polis die u heeft. Meer praktische informatie hierover kunt u vinden bij ‘Vergoeding bij logopedie’ op deze website. 

 

Tarief behandeling van 30 minuten: € 40,-

Tips tegen keelpijn.jpg
2229A460-BAF3-47A3-9229-B6F6D9389A11.JPG

Strottenhoofdmassage

Voor wanneer het even te vast zit

Binnen de praktijk worden vaak onbegrepen stemklachten behandeld, of klachten waar artsen geen duidelijke oorzaak van kunnen vinden. Mogelijk ben je misschien onbewust gaan compenseren tijdens het spreken in een periode waarin je het erg druk had, je erg emotioneel was, of wanneer je erg verkouden bent geweest. Hierdoor kan er teveel spanning en stress op de stem komen waardoor deze niet meer klinkt zoals deze hoort te klinken of het gevoel veroorzaken van een brokgevoel (globus) of spanning in het keelgebied. Een veelgebruikte behandelmethode binnen de praktijk is het geven van strottenhoofdmassages.

 

Een strottenhoofdmassage wordt ook wel manuele facilitatie van de larynx genoemd. Het doel van een strottenhoofdmassage is het vrij maken van het strottenhoofd/het keelgebied. De spieren in het keel-, hals-, nek- en schoudergebied worden door de massage meer tot ontspanning gebracht waardoor de spierfunctie verbetert en het praten en zingen makkelijker zal zijn. Strottenhoofdmassages zijn dan ook perfect wanneer u bijvoorbeeld spanning of een brokgevoel (globus) in het keelgebied voelt.

 

Tijdens een strottenhoofdmassage lig je op de behandeltafel en worden de structuren en spieren rondom het strottenhoofd losgemaakt. Dit wordt gedaan door spieren los te masseren en te stretchen.

 

Tarief: 30 minuten, € 45,-
Als u een geldige verwijzing heeft is het mogelijk om de kosten geheel of gedeeltelijk te declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van de soort zorgverzekeraar en polis dat u heeft. 

 

Tip: Lees ook de blog: Wat is die brok in mijn keel! 

Ontspanning

Ontspanning

img3.jpg

Bars-behandeling

Bij een Bars-behandeling wordt je energetisch ontladen; alsof je harde schijf even opgeschoond wordt. Tijdens deze behandeling lig je op een behandeltafel en worden er 32 drukpunten op het hoofd licht aangeraakt. Hierdoor worden de energiebanen in het lichaam geactiveerd en wordt alle overbodige energie die zorgen voor chaotische gedachten, stress, slapeloosheid, onzekerheid etc. uit het lichaam verwijderd. Voor als je weer even een frisse start nodig hebt!

Een bars-behandeling is geschikt voor iedereen die vrijer, gezonder en bewuster in het leven wil staan en openstaat voor een behandeling. Deze behandeling kan heilzaam werken op allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten. Denk hierbij aan:

 

- angsten en fobieën

- stress en piekeren

- depressie

- psychische klachten

- vermoeidheid

- slapeloosheid

- lichamelijke (pijn) klachten

- migraine

- hypersensitiviteit

- betere concentratie

- helderder in het hoofd

- beter bij jezelf blijven

- betere leerprestaties

- stress verminderend

- immuunsysteem versterkend

- verbetert de relatie met jezelf en anderen

- een positievere houding ten opzichte van het leven

 

Middels het licht aanraken van drukpunten op het hoofd, wordt energie geactiveerd om te kunnen ontladen. Het is een ontspannend proces waar u niets voor hoeft te doen. In het ergste geval toe je je na een Bars-behandeling zo ontspannen alsof je een heerlijke massage hebt gekregen, in het beste geval verandert het je leven ten goede!

Schermafbeelding 2019-03-04 om 21.54.05.
Schermafbeelding 2019-02-21 om 14.24.58.

Medical taping

Wanneer het nog net wat losser moet gaan zitten

Tapen

Bij het tapen wordt onderscheid gemaakt tussen CrossLinq tape (Crosstape) en Kinesiotape. 

 

Crosstape
Crosstape wordt vooral toegepast bij triggerpoints (pijn op 1 punt), triggerpoints bij fibromyalgie, lyfeklierstations ter bevordering van lymfe afvoer, tinnitus (oorsuizen), het mooier laten genezen van littekens en pijnlijke bewegingsbeperkingen. 

 

Blessures, pijnpunten en triggerpoints werken verstorend in het lichaam en kunnen weefselspanning veroorzaken. Hierdoor ontstaan potentiaalverschillen (elektrische spanning) in huidgebieden. Deze gebieden zijn sterk “energetisch” geladen. Vaak wordt de term ‘negatief geladen’ hiervoor gebruikt. Wanneer de Crosstape van het releasepapier wordt gehaald, wordt de Crosstape elektronisch geladen en wordt vervolgens op de energiegelaten punten, zoals pijnpunten en triggerpoints geplakt. De negatieve lading wordt uit het weefsel getrokken door de positieve lading van de tape. Hierdoor wordt ook de pijn verminderd en wordt het weefsel weer soepel. 

 

 

Middels palpatie (voelen) zijn deze punten vindbaar door een therapeut. Wanneer het energiegelaten punt gevonden is, wordt de huid schoongemaakt met wat lotion. Vervolgens wordt met de tape langzaam over het aangedane huidgebied gegaan. Daar waar een potentiaal verschil aanwezig is, wordt de Crosstape automatisch naartoe getrokken. Op dit punt wordt de tape aangebracht. Het potentiaalveschil in het behandelde gebied wordt opgeheven waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt opgestart. 

 

Een elektrostatische ontlading is een ladingsvereffening tussen twee verschillend elektrisch geladen lichamen. Er loopt een kortdurende elektrische stroom doordat er een elektrisch contact ontstaat tussen beide voorwerpen. Of doordat het verschil in energie tussen twee punten (poteniaalverschil) een doorslag kan ontstaan. Er springt dan lading over van het lichaam met een hoge potentiaal naar dat met een lage, wat zich ook in de vorm van een vonk kan voordoen.

Kinesiotape

Kinesiotape kan worden gebruikt bij diverse klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en vormt geen bewegingsbeperking. De tape is een elastische katoenen tape met een acryl lijmlaag. De tape heeft dezelfde eigenschappen als de huid op het gebied van elasticiteit en dikte. Zo past de tape zich goed aan bij iedere natuurlijke beweging. 

 

De tape is lucht- en waterdoorlatend en toch waterbestendig zodat je er meer kunt douchen of zwemmen. De tape blijft 4 tot 7 dagen zitten en mag zeker 2,5 weken gedragen worden. Hoe langer de tape gedragen wordt, des te minder effect het heeft op de lange termijn omdat de elasticiteit dan verminderd is.

 

Bij het aanbrengen van kinesiotape worden de spieren en gewrichten in (uit)gerekte positie gebracht, vervolgens wordt de tape op de huid aangebracht. Op deze manier blijft het mogelijk om vrij te bewegen.  Wanneer het lichaamsdeel terug gaat in de natuurlijke ontspannen houding, tilt de tape de huid iets op. Op de plaats waar de tape is aangebracht zie je golfjes ontstaan, deze golfjes worden convolutions genoemd.

 

Door de convolutions ontstaat ruimte tussen de opperhuid en onderhuid waarin allerlei receptoren van zenuwen, bloed- en lymfevaatjes liggen.

In de bovenste laag van de huid (de superfasciale fascia) bevinden zich 85% van de pijnsensoren. 

 

Door de tape wordt het pijndempende systeem geactiveerd. De pijn verdwijnt waardoor de cliënt beter kan bewegen en gebruik kan worden gemaakt van de oorspronkelijke spierfunctie. Het resultaat is direct merkbaar binnen de behandeling van de therapeut.

 

Medical taping wordt bij MyBodyVox toegepast op de spieren in het schouder-, nek- & halsgebied. Deze tape zorgt ervoor dat spieren actief tot ontspanning gebracht worden. 

 

Maar deze tape wordt ook speciaal geplaatst voor mensen die last hebben van hooikoorts. Zo kun je prettig het hooikoortsseizoen tegemoet!

 

Voor het tapen wordt een half uur gereserveerd en bedraagt € 20,-

Combinatiebehandelingen

Combinatiebehandelingen

brooke-cagle-1162076-unsplash.jpg

Strottenhoofdmassage en zangles

De gouden combinatie om prettig te kunnen zingen!

Wanneer de spieren voor het zingen meer tot ontspanning zijn gebracht, zul je merken dat het zingen met veel meer gemak gaat!

 

Een strottenhoofdmassage wordt ook wel manuele facilitatie van de larynx genoemd. Het doel van een strottenhoofdmassage is het vrij maken van het strottenhoofd/het keelgebied. De spieren in het keel-, hals-, nek- en schoudergebied worden door de massage meer tot ontspanning gebracht waardoor de spierfunctie verbetert en het praten en zingen makkelijker zal zijn. 

 

Tijdens een strottenhoofdmassage lig je op de behandeltafel en worden de structuren en spieren rondom het strottenhoofd losgemaakt. Dit wordt gedaan door spieren los te masseren en te stretchen.

Deze massage wordt veel toegepast bij stemklachten, globusklachten (brokgevoel in de keel), revalidatie na een stemoperatie, wanneer er te veel spanning (hypertonie) in het keelgebied is of gewoonweg als onderhoud om de spieren en structuren in het keelgebied ontspannen te houden. 

 

Een echte MUST-HAVE voor de professionele vocalisten!

Tarieven zonder verwijzing, incl. btw:

Strottenhoofdmassage (30 min.):                    € 40,-

Strottenhoofdmassage met zangles (60 min.):    € 60,-           

Tarieven met verwijzing, btw vrij:

Strottenhoofdmassage (30 min.):                    € 40,-.
Strottenhoofdmassage met zangles (60 min.):    € 80,-

Wanneer u een geldige verwijzing van een arts heeft, is het mogelijk om de kosten gedeeltelijk te vergoeden bij uw zorgverzekeraar. Meer informatie over vergoedingen is te vinden op de pagina: Praktische informatie onder het kopje: Vergoeding bij logopedie.

F6826314-3264-43D1-B20D-682DE0E2D246.JPG

Strottenhoofdmassage & Bars-behandeling

Wanneer het nog net wat losser moet gaan zitten

Het doel van een strottenhoofdmassage is het vrij maken van het strottenhoofd/het keelgebied. De spieren in het keel,- hals,- nek- en schoudergebied worden door de massage meer tot ontspanning gebracht waardoor de spierfuncties verbeteren en zal het praten makkelijker zijn.

Tijdens een strottenhoofdmassage lig je op de behandeltafel en worden de structuren en spieren rondom het strottenhoofd losgemaakt. Dit wordt gedaan door spieren los te masseren en te stretchen.

De massage wordt veel toegepast bij stemklachten, globusklachten (brokgevoel in de keel), wanneer de stem heel hees klinkt, wanneer er te veel spanning (hypertonie) in het keelgebied is, of gewoonweg als onderhoud om de spieren en structuren in het keelgebied ontspannen te houden.

 

Na een strottenhoofdmassage ervaar je vaak meer openheid en ruimte in het het keelgebied en lijkt het praten vaak makkelijker te gaan. Verder kan de stem wat lager en minder hees klinken. 

 

Bij een Bars-behandeling wordt je energetisch ontladen; alsof je harde schijf even opgeschoond wordt. Tijdens deze behandeling lig je op een behandeltafel en worden er 32 drukpunten op het hoofd licht aangeraakt. Hierdoor worden de energiebanen in het lichaam geactiveerd en wordt alle overbodige energie die zorgen voor chaotische gedachten, stress, slapeloosheid, onzekerheid etc. uit het lichaam verwijderd. Voor als je weer even een frisse start nodig hebt!

Een bars-behandeling is geschikt voor iedereen die vrijer, gezonder en bewuster in het leven wil staan en openstaat voor een behandeling. Deze behandeling kan heilzaam werken op allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten. Denk hierbij aan:

 

 • angsten en fobieën

 • depressie

 • psychische klachten

 • vermoeidheid

 • slapeloosheid

 • lichamelijke (pijn) klachten

 • hypersensitiviteit

 • betere concentratie

 • helderder in het hoofd

 • beter bij jezelf blijven

 • betere leerprestaties

 • stress verminderend

 • immuunsysteem versterkend

 • verbetert de relatie met jezelf en anderen

 • een positievere houding ten opzichte van het leven

 

In het ergste geval toe je je na een Bars-behandeling zo ontspannen alsof je een heerlijke massage hebt gekregen, in het beste geval verandert het je leven ten goede!

 

Tarief: € 70,- voor 60 min.
Wanneer u een geldige verwijzing heeft, kan dit van gunstige invloed zijn op het tarief. Neem hiervoor gerust contact op met ons. 

Schermafbeelding 2019-02-21 om 14.24.58.

Voor de extra gespannen spieren in het nek-, hals- en schoudergebied

Strottenhoofdmassage & Medical taping

Het laten tapen van de spieren in nek, hals of schouders maakt dat de spieren na een massage nog extra lang in ontspanning kunnen blijven. De massage zorgt ervoor dat de spieren meer ontspannen raken en de tape zorgt ervoor dat dit effect langer blijft.

 

Strottenhoofdmassage

Een strottenhoofdmassage wordt ook wel manuele facilitatie van de larynx genoemd. Het doel van een strottenhoofdmassage is het vrij maken van het strottenhoofd/het keelgebied. De spieren in het keel-, hals-, nek- en schoudergebied worden door de massage meer tot ontspanning gebracht waardoor de spierfunctie verbetert en het praten en zingen makkelijker zal zijn. 

 

Tijdens een strottenhoofdmassage lig je op de behandeltafel en worden de structuren en spieren rondom het strottenhoofd losgemaakt. Dit wordt gedaan door spieren los te masseren en te stretchen.

Tapen

Bij het tapen wordt onderscheid gemaakt tussen CrossLinq tape (Crosstape) en Kinesiotape. 


Crosstape wordt vooral toegepast bij triggerpoints (pijn op 1 punt), triggerpoints bij fibromyalgie, lyfeklierstations ter bevordering van lymfe afvoer, tinnitus (oorsuizen), het mooier laten genezen van littekens en pijnlijke bewegingsbeperkingen. 

 

Blessures, pijnpunten en triggerpoints werken verstorend in het lichaam en kunnen weefselspanning veroorzaken. Hierdoor ontstaan potentiaalverschillen (elektrische spanning) in huidgebieden. Deze gebieden zijn sterk “energetisch” geladen. Vaak wordt de term ‘negatief geladen’ hiervoor gebruikt. Wanneer de Crosstape van het releasepapier wordt gehaald, wordt de Crosstape elektronisch geladen en wordt vervolgens op de energiegelaten punten, zoals pijnpunten en triggerpoints geplakt. De negatieve lading wordt uit het weefsel getrokken door de positieve lading van de tape. Hierdoor wordt ook de pijn verminderd en wordt het weefsel weer soepel. 

 

Kinesiotape kan worden gebruikt bij diverse klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en vormt geen bewegingsbeperking. De tape is een elastische katoenen tape met een acryl lijmlaag en heeft dezelfde eigenschappen als de huid op het gebied van elasticiteit en dikte. Zo past de tape zich goed aan bij iedere natuurlijke beweging. 

 

Door de tape wordt het pijndempende systeem geactiveerd. De pijn verdwijnt waardoor de cliënt beter kan bewegen en gebruik kan worden gemaakt van de oorspronkelijke spierfunctie. 

 

Het resultaat is direct merkbaar!

Tarief: 30 minuten, € 45,- 

Specials

Specials

Vergrootglas

Stemscreening

De APK voor je stem!

Met een stemscreening worden de mogelijkheden en beperkingen van je stem duidelijk. 

 

Met een stemscreening kom je er achter of je je stem op een verantwoorde manier gebruikt en wat je eventueel zou kunnen verbeteren om stemproblemen te ontwijken. 

 

Een stemscreening is heel handig wanneer je bijvoorbeeld auditie wil doen voor een zangopleiding, de Pabo opleiding gaat doen, je stem veel moet gebruiken tijdens je werk, of wanneer je de opleiding logopedie gaat doen.

 

Omdat je je stem niet kunt zien is het soms lastig om te weten of het goed gaat met je stem. Wanneer je last krijgt van de stem is het vaak al te laat. Het wil dan niet altijd zeggen dat er iets ernstigs aan de hand is, maar vaak wel dat de stem niet op de juiste manier gebruikt wordt.

Tip: Wanneer je veel bezig bent met je stem en je wilt controleren of je je stem nog op de juiste manier gebruikt, dan is het interessant om bijvoorbeeld eens in het jaar een check uit te laten voeren. Een soort van APK voor je stem! Zo ben je altijd op de hoogte van het gebruik en de status van je stem.

Wat wordt erg allemaal gedaan bij een stemscreening:

 • Er worden vragen gesteld over: hoe jij je eigen stem ervaart (stemervaring), wat je allemaal met je stem doet (stemgebruik), hoe je met je stem omgaat (stemhygiëne), hoe je persoonlijke gezondheid er voor staat en wat je van je stem wenst/verwacht. 

 • Er wordt onder andere gekeken naar je houding en adembeweging (zittend en staand) in rust, tijdens spontaan spreken, tijdens voorlezen, tijdens roepen en tijdens zingen. 

 • Ook wordt er dan meteen geluisterd (en een spraakopname van gemaakt) naar de stemkwaliteit en het stemgebruik. Er kan dan in een korte tijd veel informatie verzameld worden over onder andere: de mate van spanning tijdens het spreken, resonans, het register waar je in spreekt, articulatie, volume, toonhoogte, kwaliteit, nasaliteit en meer.

 • Er wordt ook in kaart gebracht wat de stem mogelijkheden zijn door het afnemen van een fonetogram. Hiermee wordt in kaart gebracht hoe hard, zacht, hoog en laag de stem kan. deze informatie verteld veel over de algemene conditie van je stem en is vooral waardevol voor vocalisten. 

 • Verder wordt er gemeten of je voldoende luchtcapaciteit hebt. Want wanneer je moet spreken met te weinig lucht, zal dit erg vermoeiend zijn en kan dit leiden tot stemklachten. 

 • En er wordt middels palpatie (voelen) onderzocht hoe gespannen de spieren zijn rondom het strottenhoofd (spieren in de hals, nek en schouders) Veel klachten kunnen namelijk ontstaan wanneer daar te veel spanning zit. 

 • Tot slot wordt besproken wat er is opgemerkt uit het onderzoek. Wanneer je ondersteuning/begeleiding/behandeling wenst te hebben, worden behandelmogelijkheden besproken. Er wordt sowieso een verslag uitgewerkt van de bevindingen van het onderzoek. Het kan namelijk zijn dat je alleen je stem in kaart gebracht wil hebben en hier een verslag van went omdat je deze bijvoorbeeld nodig hebt voor een auditie of toelating voor een opleiding of iets dergelijks!

 • En je krijgt altijd een tip mee naar huis die je meteen kunt toepassen om de stem te belonen voor het harde werk. Ook de stem verdient ontspanning!

 

Een stemscreening neemt 60 minuten in beslag en bedraagt €60,-. De uitwerking van het onderzoek ontvang je later per post of per mail. Aan de uitwerking van het onderzoek zitten geen kosten verbonden. 

meditatie Class

Workshops

Om nieuwe kennis op te doen op een leuke interactieve manier!

U kunt een aanvraag doen voor een stemgeralateerde workshop.

 

U kunt bij MyBodyVox een aanvraag doen voor een stemgeralateerde workshop. Deze workshop kan bijvoorbeeld gaan over: stemgebruik, zang, spieren in het lichaam losser maken om beter te kunnen zingen en praten, stem en emotie, ademhaling en meer!

 

U kunt natuurlijk ook zelf een aanvraag over een onderwerp, dan kunnen we samen bespreken wat mogelijk is.

Neem voor de prijzen en mogelijkheden contact met ons op!

rob-laughter-491252-unsplash.jpg

Behind the scenes

Voor rust en ontspanning net voor, tijdens en na de show!

Relax, alles is onder controle!

 

Zenuwen die voor de show op je stem slaan? Geen probleem, dat lossen we op!

Toch teveel spanning tijdens de show en moet je snel een oplossing hebben? Geen probleem, daar weten we het een en ander wel voor!

En alles gegeven tijdens de show, maar de stem net iets teveel belast? Die mooie stem is zo weer lekker ontspannen!

 

MyBodyVox kan veelzijdig ingezet worden achter de schermen. Zo kan er voor de show een bars behandeling gegeven worden om de zenuwen wat te temmen, kan er een strottenhoofdmassage gegeven worden zodat het keelgebied ontspannen is, of kan de stem voorbereid worden middels vocal coaching of zangles zodat de show een groot succes zal zijn! 

 

Neem voor de prijzen en mogelijkheden gerust contact met ons op!

Bright Living Space

Behandeling aan huis

De rijdende logopedist

Heeft u de diensten van MyBodyVox nodig, maar bent u niet in de gelegenheid om naar MyBodyVox toe te komen? Geen zorgen! Wij komen gewoon naar u toe! 

 

Het is mogelijk om alle aangeboden diensten te reserveren op locatie!

 

U betaald voor de dienst zelf en de tijdsduur en kilometers die het reizen naar locatie in beslag nemen. 

 

Deze service is helaas niet online te reserveren. Neem voor het maken van een afspraak, of voor andere vragen gerust contact met ons op.

koor Performing

Zangles op muziekopleidingen

Wij staan paraat ter ondersteuning!

Zo kan MyBodyVox ingezet worden bij onder andere:

 

 • Workshops

 • Stemchecks

 • Gastlessen

 • Tijdelijk invallen voor een zangdocent met verlof

 • Groepslessen

 • Één-op-één ondersteuning

 • Het geven van strottenhoofdmassages

 • en meer!

 

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

luis-alberto-sanchez-terrones-528009-uns

Aanwezigheid bij zangaudities en zangexamens

Om de stemkwaliteit en het stemgebruik van studenten hoogwaardig te toetsen!

Wanneer u als opleiding wil dat alleen studenten aangenomen worden en afstuderen met een verantwoord stemgebruik, dan staat MyBodyVox voor u klaar!

 

MyBodyVox is op het gebied van zang en logopedie geschoold. Dat maakt dat stemmen op hoogwaardig niveau beoordeeld kunnen worden. Er wordt dan ook niet alleen geluisterd naar sounds en of iemand die moeilijke noot kan halen, er wordt vooral gelet op wat er technisch en anatomisch gebied allemaal gebeurt. Verder wordt er veel geluisterd naar zangtechniek zoals: keuze en toepassing van verschillende stemfuncties, effecten, het toepassen van de basisprincipes en de soepelheid van overgangen in de zang.

 

Neem voor de prijzen en mogelijkheden contact met ons op!

34BC0F60-5E9D-4A5E-BDFA-E5C29DB1C039.JPG

Ontspannen op locatie! 

Strottenhoofdmassages en Bars-behandelingen

Bars-sessies en strottenhoofdmassages op locatie kan in de breedste zin het woord gerealiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsuitjes waarbij aarsbehandelingen in een park aan de medewerkers gegeven kan worden. 

 

Of heeft uw bedrijf liever dat er standaard een dag in de maand/jaar er de mogelijkheid is om uw werknemers tijdens kantooruren een half uurtje te laten ontspannen, dan is dat ook mogelijk!

 

Of wil je graag voor de familiedag, tijdens een vriendenuitje, of tijdens een wellness weekend Bars-sessie of strottenhoofdmassage aanbieden? Dat kan! 

 

Neem contact op voor de mogelijkheden.
Uitgebreidere informatie over bars-behandelingen en strottenhoofdmassages kunt u vinden op deze pagina bij het kopje: Ontspanning > Bars-behandelingen

bottom of page